Χάστε με απλό τρόπο τα κιλά των γιορτών




Χάστε με απλό τρόπο τα κιλά των γιορτών



Οι γιορτές πέρασαν και μαζί τους εκτός από τις καλές αναμνήσεις που μας άφησαν, μας άφησαν και κάποια παραπάνω κιλά.Παρακάτω δίνονται μερικές διατροφικές οδηγίες όσον αφορά την κατανάλωση κάποιων τροφών με σκοπό την γρήγορη και ασφαλή απώλεια βάρους.
·         Το σημαντικότερο είναι η κατανάλωση γευμάτων κάθε 3 ώρες μέσα σε ολόκληρη την ημέρα προκειμένου να ενθαρρυνθεί ο  μεταβολισμός, το οποίο σημαίνει ότι όσο πιο συχνά καταναλώνονται τα γεύματα, τόσο περισσότερο αυξάνεται ο μεταβολισμός. Επίσης, το τρίωρο είναι σημαντικό γιατί μας βοηθάει να διατηρήσουμε τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σταθερά.
·         Να καταναλώνονται τουλάχιστον 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών λόγω του ότι είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες.
·         Το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας είναι το πρωινό .Δεν μας δίνει μόνο ενέργεια αλλά είναι συνδεδεμένο με πολλά οφέλη για την υγεία συμπεριλαμβανομένου του έλεγχου βάρους, την βελτιωμένη απόδοση αλλά και την αναπλήρωση της γλυκόζης δηλαδή των αποθεμάτων ενέργειας μετά τον ύπνο. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι ένα υγιές πρωινό μπορεί να μας δώσει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία και να μειώσει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα. Το πρωινό παρέχει στον οργανισμό την απαραίτητη απόδοση και πνευματική αλλά και σωματική καθώς επίσης παρέχει στον οργανισμό μας φυσική αντοχή και δύναμη για να συνεχίσει κάποιος την ημέρα του. Άρα καλό είναι να υιοθετήσουμε ένα καλό πρωινό. Παραδείγματα για  ένα πρωινό μπορεί να είναι ή 1 ποτήρι γάλα 1,5%λίπους με 4 κουταλιές της σούπας δημητριακά ή 1 φέτα τυρί χαμηλού λίπους σε συνδυασμό με 1 φέτα ψωμί ή 1 τοστ ή μαρμελάδα με φρυγανιές ή μέλι. Αυτό εξαρτάται από τις ενεργειακές ανάγκες κάθε ατόμου και από τις διατροφικές τους συνήθειες.
·         Τέλος προτιμήστε να καταναλώνετε ποικιλία τροφίμων σύμφωνα με το            πρότυπο της μεσογειακής πυραμίδας όπως φαίνεται παρακάτω. Η βάση της πυραμίδας από την οποία θα πρέπει να προέρχεται η πλειοψηφία των ημερήσιων θερμίδων, αντιπροσωπεύεται από την ομάδα ψωμιού, δημητριακών, ρυζιού και ζυμαρικών(6-11 μερίδες) καθώς και την ομάδα λαχανικών (3-5 μερίδες) και την ομάδα φρούτων(2-4 μερίδες).Αυτό εξαρτάται από τις ενεργειακές ανάγκες. Συνιστάται η πρόσληψη λιγότερων μερίδων από την ομάδα γάλακτος, γιαουρτιού και τυριού(2-3 μερίδες) και την ομάδα κρέατος, πουλερικών, ψαριών, ξηρών καρπών και αυγών που προέρχονται από ζώα. Τα λίπη, τα έλαια και τα γλυκά θα πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο και όχι συχνά.


Σχόλια